Τύποι Τουρνουά

Είμαστε η μεγαλύτερη αίθουσα online πόκερ και φιλοξενούμε τα μεγαλύτερα τουρνουά, με τα μεγαλύτερα field και τα μεγαλύτερα prize pool. Τρέχουμε τα περισσότερα τουρνουά, με τις περισσότερες παραλλαγές πόκερ και τους περισσότερους τύπους τουρνουά. Θα βρεις συνδέσμους παραπάνω με επεξηγήσεις για όλες τις διαφορετικές επιλογές τουρνουά, από Sit & Go και τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών (MTT) μέχρι satellite.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις ποια τουρνουά είναι διαθέσιμα για να παίξεις αυτή τη στιγμή.

Πώς λειτουργούν τα τουρνουά πόκερ

Όλοι οι παίκτες ξεκινούν με απλά τουρνουά πόκερ με το ίδιο ακριβώς σύνολο chips. Όσο εξελίσσεται το παιχνίδια, τα υποχρεωτικά blinds και antes αυξάνουν σε τακτά διαστήματα. Όταν ένας παίκτης χάσει όλα του τα chips, βγαίνει από το τουρνουά. Ο παίκτης που παραμένει τελευταίος στο παιχνίδια ανακηρύσσεται νικητής και ανταμείβεται με το μεγαλύτερο μερίδιο από το prize pool.

Πώς να παίξεις σε κάποιο από τα τουρνουά μας

Μπορείς να βρεις τα τουρνουά στην ετικέτα 'Τουρνουά' στο desktop ή στην ετικέτα 'Τουρνουά' μέσω του λόμπι στο κινητό. Άλλλοι τύποι τουρνουά μπορούν να βρεθούν κάτω από τις σχετικές ετικέτες, όπως Sit & Go ή Spin & Go. Επιλέγοντας οποιοδήποτε τουρνουά, έχεις τη δυνατότητα να βρεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, από το ποιο παιχνίδι παίζεται μέχρι το buy-in, τη δομή και το αν είναι ανοικτές οι εγγραφές. Κάνε κλικ στην ‘Εγγραφή’ για να παίξεις στο τουρνουά.

Σε όλα μας τα τουρνουά, δίνεται σε κάθε παίκτη τυχαία θέση και τραπέζι. Σε παιχνίδια όπου ο ντίλερ εναλλάσσεται, το dealer button (δείκτης του ντίλερ) θα ξεκινάει από τη θέση 1. Οι παίκτες έχουν συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεσή τους για να δράσουν - αν αργήσεις, θα εμφανιστεί μια υπενθύμιση και μπορεί επίσης να σου δοθεί η δυνατότητα να ενεργοποιήσεις την ‘Τράπεζα Χρόνου’, για να έχεις λίγο περισσότερο χρόνο να σκεφτείς.

Κάνοντας κλικ στην ετικέτα ‘Πληροφορίες’ στο παράθυρο του τραπεζιού, μπορείς να βρεις τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για το τουρνουά, όπως την τρέχουσα θέση σου και το μέσο chip stack. Μπορείς να βρεις περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες για το τουρνουά στο λόμπι τουρνουά.

Χρήματα τουρνουά πόκερ (T-Money)

Με σπάνιες εξαιρέσεις, αν κερδίσεις θέση σε κάποιο event μέσω ενός από τα τουρνουά satellite, μπορείς να διαλέξεις να απεγγραφείς και να λάβεις αντί αυτού T-Money. Τα T-Money μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γραφτείς σε άλλα τουρνουά. Επισημαίνεται ότι τα T-Money δεν ισοδυναμούν με πραγματικά χρήματα, επειδή δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε παιχνίδια μετρητών ή να τα εξαργυρώσεις. Μπορείς να ελέγξεις το υπόλοιπο σου σε T-Money ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο 'Ταμείο'.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ μέρους σου στην απεγγραφή σου από κάποιο τουρνουά. Αν θεωρείς ότι αυτό πρέπει να γίνει, επικοινώνησε με την ομάδα υποστήριξης χρησιμοποιώντας την επιλογή ‘Βοήθεια > Επικοινωνία με την Υποστήριξη’ στο λόμπι του desktop ή πήγαινε στο μενού Περισσότερα και βρες την υποστήριξη μέσω της εφαρμογής για κινητά και θα σε βοηθήσουμε με μεγάλη χαρά. Μην ξεχάσεις να παρέχεις το ID του τουρνουά από το οποίο θέλεις να απεγγραφείς.

Τουρνουά Bounty

Στα τουρνουά Bounty, ένα ειδικό έπαθλο μετρητών απονέμεται στο άτομο που θέτει εκτός έναν συγκεκριμένο παίκτη. Για παράδειγμα, αν υπάρχει bounty για τον ‘KidPoker’, όποιος τον βγάλει από το παιχνίδι κερδίζει ένα επιπλέον έπαθλο, το οποίο κυμαίνεται από λίγα δολάρια έως εκατοντάδες δολάρια, ανάλογα με το τουρνουά!

Προσφέρουμε τρεις τύπους τουρνουά bounty:

 • Fixed: Υπάρχει bounty για έναν ή περισσότερους ‘σημαδεμένους’ παίκτες. Αυτοί οι παίκτες διακρίνονται στο λόμπι τουρνουά με το σύμβολο του ‘στόχου’. Πέρασε με το ποντίκι σου πάνω από το σύμβολο του στόχου για να δεις το ποσό του bounty. Απόκλεισε τον 'σημαδεμένο' παίκτη για να κερδίσεις το bounty!
 • Team Pro: Υπάρχει bounty για κάθε μέλος της Team Pro που μπαίνει στο τουρνουά. Απόκλεισε οποιονδήποτε Ρro (με το σύμβολο του κόκκινου μπαστουνιού στο τραπέζι και το λόμπι τουρνουά) για να πάρεις το bounty που του αντιστοιχεί!
 • Knockout: Υπάρχει bounty για κάθε παίκτη στο τουρνουά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα knockout, δες παρακάτω.

Μπορείς να βρεις γρήγορα τουρνουά bounty στο λόμπι μας ψάχνοντας για το κατάλληλο σύμβολο. Αυτά με το μαύρο σύμβολο 'στόχαστρου' είναι τουρνουά knockout, αυτά με το μαύρο ‘στόχο’ είναι fixed bounty τουρνουά και αυτά με τον κόκκινο ‘στόχο’ είναι Team Pro bounty τουρνουά.

Bubble Rush

Τα τουρνουά Bubble Rush είναι σχεδιασμένα για να φτάνεις στα χρηματικά έπαθλα γρήγορα. Tα τουρνουά Bubble Rush συνήθως φτάνουν στα χρηματικά έπαθλα σε περίπου μια ώρα, επιβραδύνοντας τη δράση σε παιχνίδι deep-stack όταν τα έπαθλα είναι μεγαλύτερα!

Χρωματικό σχήμα

Ακολούθως περιγράφονται τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για να διακρίνονται οι διαφορετικοί τύποι τουρνουά στην πλατφόρμα μας

 • Satellites για online τουρνουά - το σκούρο μπλε χρώμα χρησιμοποιείται για να διακρίνονται τα satellites για online τουρνουά, όπως το Sunday Million.
 • Championship (*COOP) Events / Satellites - Ορισμένα μεγάλα online events, όπως το World Championship Of Online Poker (WCOOP) και το SCOOP, και τα satellites τους, διακρίνονται με ανοικτό πορτοκαλί.
 • Women's Events - Τα event που είναι ανοικτά μόνο σε παίκτριες διακρίνονται με φούξια.
 • Freerolls και εικονικά χρήματα - αν αναζητάς μια ευκαιρία για να παίξεις δωρεάν ενώ ακόμα υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσεις κάτι, τότε ψάξε για το καφέ χρώμα στην πλατφόρμα.
 • Ειδικά τουρνουά - Με το ανοικτό, έντονο κόκκινο διακρίνονται τα ειδικά event κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως τα Daily Bigs.

Το χρωματικό σχήμα που προαναφέρεται είναι μόνο για ενημερωτικούς λόγους υπόκειται σε αλλαγές. Μερικά ειδικά τουρνουά μπορεί να διακρίνονται χρησιμοποιώντας άλλα χρώματα ειδικά για αυτό το event.

Fifty50

Το 'Fifty50' είναι ένας τύπος Sit & Go τουρνουά με ένα τραπέζι. Σε ένα Fifty50 Sit & Go, το event τελειώνει όταν οι μισοί συμμετέχοντας βγουν από το παιχνίδι. Για παράδειγμα, σε ένα τουρνουά Fifty50 με 10 παίκτες, οι 5 θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. Το μισό prize pool θα διανεμηθεί ισομερώς μεταξύ των 5 νικητών και το άλλο μισό του prize pool θα διανεμηθεί μεταξύ των ίδιων 5 παικτών βάσει του chip count στο τέλος του event. Οι παίκτες που τερματίζουν από την 6η έως τη 10η θέση δεν κερδίζουν τίποτα. Έτσι, σε ένα τουρνουά Fifty50 $10+$1 με 10 παίκτες, το prize pool είναι $100. Κάθε ένας από τους τελευταίους 5 παίκτες θα λάβει από $10 και ποσοστό από τα υπόλοιπα $50 του prize pool. Μπορείς να βρεις τα τουρνουά Fifty50 στο desktop κάτω από την ετικέτα ‘Sit & Go’. Διάλεξε ‘Fifty50’ από το φίλτρο Παραλλαγή. Στο κινητό, κάνε αναζήτηση για ‘Fifty50’ στην ετικέτα ‘Sit & Go’ που θα βρεις στο λόμπι.

ΠαράδειγμαChipsChip %Έπαθλο Chip+Buy-inΣυνολικό έπαθλο
Παίκτης 1 4.300 28,67% $430 +$300 $730
Παίκτης 2 3.600 24,00% $360 +$300 $660
Παίκτης 3 3.100 20,67% $310 +$300 $610
Παίκτης 4 2.300 15,33% $230 +$300 $530
Παίκτης 5 1.700 11,33% £170 +$300 $470
Σύνολο 15.000 100% $1.500 $1.500 $3.000

Για να υπολογίσεις την αξία των chips του Παίκτη 1, πολλαπλασίασε το μισό prize pool ($1.500) με το μερίδιο των συνολικών chips του Παίκτη 1 στο παιχνίδι (4300/15000), σύνολο $430. Προσθέτοντας το επιστρεφόμενο buy-in που απονεμήθηκε σε κάθε παίκτη που τερμάτισε σε θέση με χρηματικό έπαθλο έχουμε το συνολικό έπαθλο του Παίκτη 1 που ισοδυναμεί με $730 ($430+$300). Με μορφή τύπου, το payout ενός παίκτη ισοδυναμεί με:

Tournament Types Formula

Το λόμπι του τουρνουά Fifty50 εμφανίζει το κατά προσέγγιση ποσό ανά 100 chips που πρέπει να πληρωθεί όταν τελειώνει το τουρνουά. Η αξία που εμφανίζεται στο λόμπι του τουρνουά Fifty50 στρογγυλοποιείται προς τα κάτω στο πιο κοντινό σεντ, αλλά οι πληρωμές υπολογίζονται έτσι ώστε το συνολικό prize pool να μοιράζεται. Επισημαίνεται ότι στις τελικές πληρωμές μπορεί να παρουσιαστούν μικρές στρογγυλοποιημένες διαφορές για να βεβαιωθεί ότι οι συνολικές πληρωμές ισοδυναμούν με το prize pool.

Εγγυημένα τουρνουά

Σε πολλά από τα τουρνουά μετρητών μας, είναι εγγυημένο ότι το prize pool θα φτάσει τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο ποσό. Οι κανονικές εγγυήσεις κυμαίνονται από $500 έως $1.500.000! Για να δεις την πλήρη γκάμα αυτών των τουρνουά, πήγαινε στο λόμπι ‘Τουρνουά’ και γράψε τη λέξη ‘guarantee’ στο φίλτρο τουρνουά.

Τουρνουά Heads-Up

Ένας άλλος τύπος τουρνουά shootout είναι το τουρνουά Heads-Up, που ονομάζεται επίσης τουρνουά 1-on-1. Αυτό είναι ένα τουρνουά όπου οι παίκτες χωρίζονται σε ζευγάρια, και παίζουν ένα τουρνουά ‘bracket’ μέχρι να μείνει μόνο ένας παίκτης. Όπως και στα υπόλοιπα τουρνουά shootout, δεν επιτρέπονται οι καθυστερημένες εγγραφές στα τουρνουά Heads-Up. Για τα περισσότερα τουρνουά heads-up πολλαπλών τραπεζιών, το χρονικό όριο για απεγγραφή είναι πέντε λεπτά (σε αντίθεση με τα δύο λεπτά που είναι στα περισσότερα άλλα τουρνουά). Ρίξε μια ματιά στο παράθυρο με τις πληροφορίες τουρνουά για λεπτομέρειες σχετικά με την απεγγραφή από οποιοδήποτε συγκεκριμένο τουρνουά.

Μπορεί να μην υπάρχει δυνατότητα να διαιρεθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων δια του δύο (2, 4, 8, 16, 32, 64) για ένα συγκεκριμένα τουρνουά Heads-Up, κάτι αναγκαίο για να συμπληρωθεί ένα heads-up bracket. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν έχουν όλοι οι παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν στον πρώτο γύρο – θα λάβουν ‘byes’.

Για παράδειγμα, αν 10 παίκτες λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά Heads-Up, θα υπάρχουν περισσότεροι από 8 αλλά λιγότεροι από 16 παίκτες. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το τουρνουά σωστά, θα πρέπει αρχικά στο τουρνουά να παραμείνουν 8 παίκτες. Για να μειωθεί ο αριθμός από τους 10 στους 8 παίκτες, 4 παίκτες θα παίξουν (αποκλείοντας επομένως δύο) και 6 παίκτες θα λάβουν ‘bye’ και αυτομάτως θα περάσουν στους προημιτελικούς.

Προσφέρουμε τουρνουά Heads-Up με byes και χωρίς byes. Αυτό υποδεικνύεται ευκρινώς κάνοντας κλικ στις ‘Πληροφορίες Τουρνουά’ στο λόμπι τουρνουά. Αν σε ένα τουρνουά δεν επιτρέπονται ‘byes’, μπορεί να επιστραφούν τα buy-ins στους τελευταίους παίκτες που εγγράφηκαν για να έχει το event αρχικό σύνολο συμμετεχόντων που είναι δύναμη του δύο (2, 4, 8, 16, 32, 64 κ.τ.λ.). Στο παράδειγμα που προηγείται (με 10 παίκτες να συμμετέχουν) οι δύο τελευταίοι παίκτες που θα εγγραφούν δεν θα μπορέσουν να παίξουν, καθώς 8 είναι ο πλησιέστερος αριθμός που είναι δύναμη του 2 και είναι μικρότερος του 10.

Πολλά τουρνουά Heads-Up διαθέτουν κουμπί ‘Εμφάνιση bracket’ στο λόμπι όπου μπορείς να δεις μια οπτική αναπαράσταση σχετικά με το τρόπο που θα γίνουν οι αναμετρήσεις.

Hyper-Turbo

Το Hyper-turbo event είναι αυτό στο οποίο τα επίπεδα blind αυξάνουν εξαιρετικά γρήγορα - ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι σε ένα τουρνουά turbo. Η διάρκεια κάθε γύρου (πριν την αύξηση των blind/antes) σε ένα τουρνουά hyper-turbo είναι συνήθως 3 λεπτά.

Τα Hyper-Turbo satellites αποτελούν έναν μοναδικό τρόπο να κερδίσεις γρήγορα τη θέση σου σε ένα event μόλις λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει!

Knockouts

Στα τουρνουά Knockout, υπάρχει bounty μετρητών για κάθε συμμετέχοντα του τουρνουά. Κάθε φορά που βγάζεις κάποιον εκτός παιχνιδιού, κερδίζεις ένα χρηματικό έπαθλο! Ο νικητής του τουρνουά knockout κερδίζει το δικό του bounty.

Στα τουρνουά knockout, κάθε παίκτης πληρώνει επιπλέον buy-in, το οποίο αποτελεί το bounty του παίκτη. Για παράδειγμα, ένα τουρνουά knockout μπορεί να έχει συνολικό buy-in $20+$5+$2, εκ των οποίων $20 πηγαίνουν στο κανονικό prize pool, $5 είναι το bounty του κάθε παίκτη και $2 είναι το ποσό συμμετοχής στο τουρνουά.

Μπορείς να βρεις τουρνουά knockout στο τουρνουά, με την ένδειξη ενός μαύρου συμβόλου ‘στόχαστρου’ – ή τύπου ‘knockout’ στα φίλτρα τουρνουά για να βρεις γρήγορα αυτό που ψάχνεις!

Τουρνουά Multi-Stack

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική παραλλαγή των τουρνουά rebuy. Στα τουρνουά Multi-Stack τα αρχικά chips κάθε παίκτη χωρίζονται σε μικρότερα stacks ίδιου μεγέθους. Κάθε παίκτης στη συνέχεια αποφασίζει με πόσα από τα διαθέσιμα stacks θέλει να ξεκινήσει και πόσα θέλει να κρατήσει για αργότερα. Ο παίκτης μπορεί να επαναφορτώσει (να προσθέσει διαθέσιμα εναπομένοντα stacks) αργότερα. Ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων stacks για κάθε παίκτη αναρτάται στο λόμπι τουρνουά και ισχύει για όλους τους παίκτες σε αυτό το event. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την προσθήκη ενός διαθέσιμου stack.

Για παράδειγμα, ένας συμμετέχων σε τουρνουά Multi-Stack μπορεί να έχει διαθέσιμα πέντε stacks των 1.000 chips, άρα συνολικά 5.000 chips. Στην αρχή του τουρνουά, αυτός ο παίκτης μπορεί να διαλέξει να παίξει το ελάχιστο του 1 stack (1.000 chips) ή μπορεί να επιλέξει να προσθέσει οποιοδήποτε από ή όλα τα 4 εναπομένοντα stacks εκείνη τη στιγμή. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ένας παίκτης μπορεί να επιλέξει να προσθέσει εναπομένοντα stacks οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο κουμπί ‘Προσθήκη Stacks’ στο τραπέζι ή ‘Προσθήκη Chips’ στο δίσκο του ντίλερ ή στο ’ μενού ‘Επιλογές. Αυτά τα κουμπιά θα είναι εμφανή μόνο αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα stacks. Σημείωση: Τα stacks θα προστεθούν στο τέλος του τρέχοντος χεριού, δε θα μπουν στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος χεριού.

Αν ένας παίκτης χάσει όλα τα chips του που είναι στο παιχνίδι, θα του δοθεί η επιλογή να προσθέσει τυχόν εναπομένοντα stacks και θα πρέπει να προσθέσει τουλάχιστον ένα stack. Αν απομένει μόνο ένα stack, θα προστεθεί αυτόματα. Μόλις ένας παίκτης χάσει όλα του τα διαθέσιμα chips σε όλα τα διαθέσιμα stacks του, αποκλείεται από το τουρνουά.

Το διάστημα για να προσθέσουν οι παίκτες διαθέσιμα stacks θα είναι περιορισμένο, όπως ορίζεται στο λόμπι τουρνουά. Τα stacks που δεν έχουν προστεθεί έως το τέλος αυτού του διαστήματος, θα προσθέτονται αυτόματα στο σύνολο των chips του παίκτη.

Μπορείς να δεις πόσα stacks έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, πηγαίνοντας το ποντίκι πάνω στο όνομά του στην λίστα παικτών ή πηγαίνοντας το ποντίκι πάνω στο σύμβολο του ‘stack’ δίπλα στη θέση του στο τραπέζι. Αν δεν εμφανίζεται κανένα σύμβολο δίπλα στη θέση ενός παίκτη, έχει χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα stacks του.

Τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών

Σε ένα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών (MTT), οι παίκτες ξεκινούν με ίσο, σταθερό σύνολο chips. Οι παίκτες σε πολλά τραπέζια διαγωνίζονται ο ένας για τα chips του άλλου όσο τα blinds και/ή τα antes αυξάνονται σταδιακά. Όταν μείνεις χωρίς chips, αποκλείεσαι από το τουρνουά. Όσο οι παίκτες αποκλείονται, τα τραπέζια ‘σπάνε’, που σημαίνει ότι οι παίκτες μεταφέρονται ώστε να διατηρούνται τα τραπέζια γεμάτα ή να εξισορροπούνται. Στο τέλος, οι τελευταίοι εναπομείναντες παίκτες με chips συναντώνται στο τελικό τραπέζι, όπου νικητής αναδεικνύεται το άτομο που κερδίζει όλα τα chips τού ή τής αντιπάλου του. Τα έπαθλα μετρητών απονέμονται στους παίκτες που τερμάτισαν στις κορυφαίες θέσεις βάσει του αριθμού των συμμετοχών σε τουρνουά.

Τουρνουά Phased

Ένα τουρνουά Phased είναι ένα στο οποίο ορισμένα επίπεδα κατά την έναρξη του τουρνουά παίζονται μη ταυτόχρονα από το τέλος του τουρνουά, για διαφορετικές ομάδες παικτών. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών phases που ξεκινούν σε διαφορετικές ώρες. Κάθε αρχικό phase θα παίζεται σε ίδια διάρκεια χρόνου και στη συνέχεια οι εναπομένοντες παίκτες θα συνδυάζονται αργότερα σε ένα μονό, μεγαλύτερο τουρνουά. Τα τουρνουά Phased επιτρέπουν την ευελιξία προγράμματος που συνήθως σχετίζεται με τουρνουά με μικρότερα field, ενώ εξακολουθείς να απολαμβάνεις τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα που σχετίζονται με τουρνουά με μεγαλύτερα field. Τα chip counts στο τέλος της Phase 1 μεταφέρονται στον επόμενο γύρο.

Για παράδειγμα, ένα τουρνουά μπορεί να έχει ένα Phase 1 την Παρασκευή στις 12:00, ένα άλλο Phase 1 το Σάββατο στις 12:00 και να τελειώσει με ένα τουρνουά Phase 2 την Κυριακή στις 12:00. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν για ένα συγκεκριμένο αριθμό επιπέδων (ή μέχρι τον αποκλεισμό) την Παρασκευή ή/και το Σάββατο και όλοι οι παίκτες που θα παραμείνουν θα συνδυαστούν για να τελειώσουν το τουρνουά στις 12:00 την Κυριακή.

Όταν μπαίνεις σε ένα τουρνουά Phased πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα είσαι διαθέσιμος για να παίξεις στις μελλοντικές phases, καθώς δεν μπορείς να απεγγραφείς από τη phase 2 (ή μετά από αυτή) σε τουρνουά Phased.

Τα τουρνουά Phased δίνουν τη δυνατότητα πολλαπλών εισόδων στα αρχικά phases. Για παράδειγμα, αν παίξεις σε ένα Phase 1 και αποκλειστείς, μπορείς να μπεις σε ένα άλλο Phase 1 και να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή. Δεν μπορείς να προκριθείς στον επόμενο γύρο παραπάνω από μια φορά, οπότε αν έχεις 'επιζήσει' στη Phase 1, δεν θα μπορείς να μπεις σε μια άλλη Phase 1 που οδηγεί στην ίδια Phase 2. Έχε υπόψη σου ότι αν επιβιώσεις στη Phase 1 με ακόμα και ένα chip, θα προχωρήσεις και πάλι στη Phase 2, και δεν θα είσαι σε θέση να παίξεις σε μια άλλη Phase 1.

Τα περισσότερα από τα high-profile τουρνουά που παίζονταΙ στην τηλεόραση είναι ουσιαστικά τουρνουά phased, με τις φάσεις εισόδου να αναφέρονται συνήθως ως Day 1A, Day 1B, Day 1C, κλπ.

Progressive Knockouts

Τα τουρνουά Progressive Knockout είναι μια συναρπαστική παραλλαγή του KO Poker. Όπως συμβαίνει σε ένα κανονικό τουρνουά KO, κερδίζεις μετρητά κάθε φορά που βγάζεις νοκ-άουτ έναν αντίπαλο, αλλά υπάρχει μια διαφορά: κερδίζεις μέρος του bounty του παίκτη που αποκλείεις απευθείας, αλλά μέρος αυτού προστίθεται στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ bounty (συνήθως το 50%). Καθώς αποκλείεις περισσότερους παίκτες, το δικό σου bounty γίνεται όλο και μεγαλύτερο και σε κάνει έναν προτιμώμενο στόχο για άλλους κυνηγούς bounty.

Τα περισσότερα τουρνουά Progressive Knockout βάζουν το μισό του buy-in σου στο prize pool, με το άλλο μισό ως το δικό σου αρχικό bounty. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, κυρίως στις εκδόσεις ‘Saturday Special’ των τουρνουά Bounty Builders, όπου το 25% του buy-in σου πηγαίνει στο prize pool και το 75% είναι το αρχικό σου bounty.

Τα περισσότερα Progressive Knockout λειτουργούν ως εξής:

 • Το 50% του buy-in πηγαίνει στο prize pool
 • Το 50% του buy-in χρηματοδοτεί το αρχικό bounty του κάθε παίκτη
 • Το 50% του bounty είναι προοδευτικό, κάτι που σημαίνει ότι όταν αποκλείεις έναν παίκτη παίρνεις το μισό της αξίας του bounty του, με το άλλο μισό να προστίθεται στην αξία του δικού σου bounty.

Τουρνουά Rebuy

Το τουρνουά Rebuy είναι ένα τουρνουά στο οποίο έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις περισσότερα chips κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Σε ένα κανονικό τουρνουά ‘freezeout’, όταν τελειώσουν τα chips σου, τίθεσαι εκτός τουρνουά. Σε ένα τουρνουά Rebuy, μπορείς (με ορισμένους περιορισμούς) να αγοράσεις περισσότερα chips.

Ακολουθούν μερικά στοιχεία σχετικά για τα τουρνουά rebuy:

 • Υπάρχει μία ‘περίοδος rebuy’ κατά την έναρξη του τουρνουά. Μία τυπική περίοδος rebuy μπορεί να είναι η πρώτη ώρα του event (μέχρι να ξεκινήσει το πρώτο διάλειμμα). Μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, δεν επιτρέπονται άλλα rebuys.
 • Κατά τη διάρκεια της περιόδου rebuy, μπορεί να υπάρχει συγκεκριμένος διαθέσιμος αριθμός rebuy ή απεριόριστος αριθμός.
 • Αν σου τελειώσουν τελείως τα chips, αυτομάτως θα σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις rebuy (αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο). Ανά πάσα στιγμή όταν έχεις chips, μπορείς να κάνεις κλικ στο δίσκο του ντίλερ και να διαλέξεις την επιλογή ‘Προσθήκη chips' για να κάνεις rebuy. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις rebuy (επειδή έχεις φτάσει το μέγιστο αριθμό rebuys ή επειδή υπάρχει μέγιστος αριθμός chips για τα επιτρεπόμενα rebuys), θα λάβεις σχετικό μήνυμα. 

  Γενικά, μπορείς να κάνεις rebuy χρησιμοποιώντας το κουμπί ‘Προσθήκη chips’ στο δίσκο του ντίλερ όποια στιγμή το stack σου είναι μικρότερο ή ίσο με το αρχικό chip stack. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις rebuy ακόμα πριν ξεκινήσει το τουρνουά! 

  Το rebuy μπορεί να ισοδυναμεί με οποιοδήποτε ποσό, αλλά γενικά αξίζει όσο το αρχικό buy-in και αποκτάς τον ίδιο αριθμό chips που πήρες με το αρχικό buy-in σου.
 • Μπορεί ακόμα να υπάρχει διαθέσιμο και ‘add-on’ στο τέλος της περιόδου rebuy. Ως συνήθως αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος. Ένα add-on είναι απλώς ένα επιπλέον rebuy. Το add-on δεν θα σου προσφερθεί αυτομάτως. Για να πάρεις add-on, πρέπει να περιμένεις για το μήνυμα ‘Οι παίκτες είναι σε διάλειμμα αυτή τη στιγμή’. Κάνε κλικ στο δίσκο του ντίλερ και διάλεξε την επιλογή ‘Προσθήκη chips’. Γενικά, το add-on είναι διαθέσιμο ανεξάρτητα από το σύνολο των chips που έχεις.

  Το add-on μπορεί να ισοδυναμεί με οποιοδήποτε ποσό, αλλά γενικά αξίζει όσο το αρχικό buy-in και αποκτάς τον ίδιο αριθμό chips, ή μεγαλύτερο, με αυτά που πήρες με το αρχικό buy-in σου. Το prize pool και τα payoffs δεν θα ανακοινωθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου rebuy, καθώς το prize pool αυξάνεται με κάθε rebuy.

Επισημαίνεται ότι πολλοί από τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω είναι ‘τυπικοί’ ή ‘κανονικοί.’ Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δηλώσουμε με σαφήνεια κάθε απόκλιση από τους τυπικούς κανόνες, αλλά οι ακριβείς κανόνες θα δημοσιεύονται στο λόμπι του τουρνουά ή κάτω από την ετικέτα ‘Πληροφορίες τουρνουά’ στο λόμπι.

Τουρνουά re-entry

Στo τουρνουά re-entry έχεις τη δυνατότητα να συμμετάσχεις εκ νέου σε ένα event, αφού έχεις ήδη αποκλειστεί από αυτό το event. Στα τουρνουά re-entry, όταν χάσεις όλα σου τα chips θα σου δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχεις εκ νέου. Αν επιλέξεις να μην κάνεις re-entry εκείνη τη στιγμή, μπορείς να εγγραφείς κανονικά από το λόμπι του τουρνουά οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της περιόδου καθυστερημένων εγγραφών. Οι πολλαπλές είσοδοι την ίδια στιγμή δεν επιτρέπονται.

Τα τουρνουά re-entry είναι παρόμοια με τα τουρνουά rebuy, αλλά διαφέρουν σε μερικά σημεία:

 • Όταν χάνεις όλα σου τα chip σε ένα τουρνουά re-entry, αποκλείεσαι από το event και λαμβάνεις μια θέση στη σειρά τερματισμού.
 • Σε ένα τουρνουά rebuy, όταν κάνεις rebuy κρατάς τη θέση σου. Σε ένα τουρνουά re-entry, θα λάβεις μια καινούρια θέση και θα καθίσεις όπως κάθε νέος παίκτης, συνήθως σε διαφορετικό τραπέζι.
 • Σε ένα τουρνουά re-entry, κάθε είσοδος θεωρείται νέα εγγραφή στο event, επομένως πληρώνεις νέο ποσό συμμετοχής σαν να ήσουν ένας νέος παίκτης που εγγράφεται στο τουρνουά. Όσοι μπαίνουν εκ νέου, κερδίζουν πόντους ανταμοιβής για το ποσό συμμετοχής που πλήρωσαν.

Οι επόμενες είσοδοι εμφανίζονται στις κατατάξεις του τουρνουά με τον αριθμό της εισόδου δίπλα στο Stars ID του παίκτη. Για παράδειγμα, αν ο KidPoker κάνει είσοδο σε ένα event τρεις φορές, οι είσοδοί του θα εμφανίζεται στη λίστα τερματισμού ως KidPoker, KidPoker [2], KidPoker [3].

Επισημαίνεται ότι ένα τουρνουά re-entry μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των φορών που μπορείς να ξαναμπείς. Αυτός ο αριθμός θα αναφέρεται στο λόμπι του τουρνουά. Όταν καλύψεις τον αριθμό των επιτρεπτών εισόδων, δεν θα μπορείς να παίξεις ξανά στο event.

Satellites

Το satellite είναι ένα τουρνουά στο οποίο το έπαθλο είναι μία είσοδος σε ένα μεγαλύτερο τουρνουά. Μπορεί να είναι πιο φθηνό να λάβεις μέρος σε ένα satellite από ό,τι θα ήταν να λάβεις μέρος απευθείας στο κυρίως τουρνουά. Τρέχουμε Sit & Go satellites με ένα τραπέζι και με πολλαπλά τραπέζια, που μπορείς να βρεις κάτω από την ετικέτα ‘Sit & Go’. Τα satellites πολλαπλών τραπεζιών επίσης είναι προγραμματισμένα ως κανονικά τουρνουά και οι λεπτομέρειες εγγραφής και το παιχνίδι είναι ίδια με τα άλλα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών, με μια σημαντική διαφορά – τα τουρνουά θα διεξάγονται μόνο με τον απαιτούμενο αριθμό για να απονέμονται όλες οι θέσεις ίσης αξίας. Μπορείς να βρεις αυτά τα MTT events στην ετικέτα 'Τουρνουά' (κινητό) ή επιλέγοντας ‘Satellite’ από το φίλτρο 'Τύπος' στο λόμπι desktop των τουρνουά. Ακολουθεί ένα παράδειγμα με τον τρόπο που λειτουργούν τα satellites:

Το buy-in για το μεγαλύτερο τουρνουά είναι $200. Το buy-in για το satellite είναι $20. Αν υπάρχουν 10 συμμετέχοντες (στο satellite), ο παίκτης της πρώτης θέσης θα πάρει $200 είσοδο για το μεγαλύτερο τουρνουά. Αν υπάρχουν 20 συμμετέχοντες, οι παίκτες στην 1η και 2η θέση θα πάρουν από $200 είσοδο έκαστος για το μεγαλύτερο τουρνουά. Αν απομείνει μέρος από το χρηματικό έπαθλο, θα μοιραστεί στους υπόλοιπους παίκτες βάσει της δομής του payout του satellite, που είναι διαθέσιμο μέσω του λόμπι τουρνουά.

Αν υπάρχει ποσό συμμετοχής είτε σε ένα τουρνουά είτε σε satellite, θα υποδηλώνεται ορίζοντας το ποσό του buy-in και το ποσό συμμετοχής. Το ποσό ‘$30+$3’ υποδηλώνει ότι το buy-in είναι $30 και το ποσό εισόδου $3. Τα $30 πηγαίνουν στο prize pool για το οποίο οι παίκτες διαγωνίζονται, ενώ το ποσό εισόδου των $3 θεωρείται αποζημίωση για τη διοργάνωση του τουρνουά. Στα περισσότερα τουρνουά που έχουν όνομα, το buy-in και το ποσό συμμετοχής συνδυάζονται χάριν συντομίας στον τίτλο. Για παράδειγμα, το προαναφερθέν τουρνουά, αν είναι satellite για το Sunday Million (για παράδειγμα), πιθανόν να ονομαζόταν ‘Sunday Million: $33 satellite’. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διακύμανση του buy-in και του ποσού συμμετοχής υπάρχουν στο λόμπι τουρνουά.

Shootouts

Το shootout είναι ένας ειδικός τύπος τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών. Ως συνήθως, όταν παίζεις σε ένα τουρνουά πολλαπλών τραπεζιών, οι παίκτες μεταφέρονται από το ένα τραπέζι στο άλλο για να εξισορροπήσουν τον αριθμό των παικτών σε κάθε τραπέζι. Στο τέλος, οι τελευταίοι εναπομείναντες παίκτες καταλήγουν στο 'τελικό τραπέζι'. Σε ένα shootout, δεν γίνεται τέτοιου είδους εξισορρόπηση στα τραπέζια. Παραμένεις στο αρχικό σου τραπέζι μέχρι να μείνει μόνο ένας παίκτης. Αν κερδίσεις αυτό το τραπέζι, προχωράς σε άλλο τραπέζι και επαναλαμβάνεται η διαδικασία ενάντια στους παίκτες που έχουν κερδίσει ο καθένας το πρώτο τους τραπέζι.

Σε ένα DOUBLE SHOOTOUT, χρειάζεται να κερδίσεις δύο τραπέζια για να κερδίσεις το event, αν και συχνά υπάρχουν μερικά χρήματα για κάθε παίκτη που φτάνει στο τελικό τραπέζι. Κάθε αρχικό τραπέζι παίζεται μέχρι τη λήξη του. Το τελικό τραπέζι διαμορφώνεται από τους νικητές των αναμετρήσεων του πρώτου γύρου. Για παράδειγμα, ένα πλήρες Stud Double Shootout μπορεί να ξεκινήσει με 8 γεμάτα τραπέζια, συνολικά 64 παίκτες, στο Round 1. Κάθε ένα από τα 8 τραπέζια θα παίζεται μέχρι να αναδειχθεί ένας νικητής, και οι 8 νικητές θα συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε ένα δεύτερο τραπέζι για το Round 2, όπου θα παίζουν μέχρι να αναδειχθεί ένας νικητής.

Σε ένα TRIPLE SHOOTOUT, πρέπει να κερδίσεις τρία τραπέζια για να κερδίσεις όλο το event (ξανά, μπορεί να υπάρξει κάποιο χρηματικό έπαθλο που μοιράζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού). Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι ένα κανονικό (9 παίκτες ανά τραπέζι) triple shootout είναι γεμάτο, στο Round 1 οι 729 παίκτες θα καθίσουν, 9 ανά τραπέζι, σε 81 τραπέζια εντός του τουρνουά. Κάθε τραπέζι θα παίζεται μέχρι να μένει ένας παίκτης με όλα τα chips αυτού του τραπεζιού. Οι 81 εναπομείναντες παίκτες θα μεταφερθούν σε 9 τραπέζια για το Round 2. Όπως και στο Round 1, κάθε τραπέζι θα παίζεται μέχρι να μείνει ένας παίκτης που έχει συγκεντρώσει όλα τα chips του τραπεζιού. Τελικά, οι 9 εναπομείναντες παίκτες θα προχωρήσουν στο τελικό τραπέζι του Round 3, όπου θα καθοριστεί ο νικητής του τουρνουά.

Επισημαίνεται ότι όλη αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να επεκταθεί και σε τετραπλά shootouts και ούτω καθεξής. Επίσης, τα τραπέζια δεν πρέπει απαραίτητα να ξεκινήσουν με εννέα παίκτες στο κάθε ένα. Για παράδειγμα, κατά το παρελθόν προσφέραμε triple shootouts με τραπέζια τεσσάρων παικτών (συνολικά 64 παίκτες σε κάθε event). Επισημαίνεται επίσης ότι αν ένα shootout δεν έχει πληρότητα όταν ξεκινάει, ορισμένα από τα τραπέζια του Round 1 μπορεί να έχουν περισσότερους παίκτες από κάποια άλλα. Οι καθυστερημένες εγγραφές δεν είναι διαθέσιμες για τα τουρνουά shootout.

Sit & Go

Το Sit & Go (S&G ή SNG) είναι ένα τουρνουά το οποίο δεν έχει προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Απλώς ξεκινάει τη στιγμή που συμπληρώνονται όλες οι θέσεις. Υπάρχουν πολλοί τύποι Sit & Go, που κυμαίνονται σε μέγεθος από heads-up έως 990 παίκτες, σε μορφή τουρνουά satellite και μετρητών. Μπορείς να βρεις αυτά τα τουρνουά κάνοντας κλικ στην ετικέτα ‘Sit & Go’ στο παράθυρο του κεντρικού λόμπι.

Spin & Go

Τα τουρνουά Spin & Go είναι ένας τύπος Hyper-Turbo Sit & Go που δίνουν στους παίκτες την ευκαιρία να παίξουν για prize pool πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι υποδεικνύει το buy-in τουρνουά. Κάθε τουρνουά έχει μόνο τρεις παίκτες και πριν ξεκινήσει ένα Spin & Go, γίνεται μια τυχαία κλήρωση για να καθοριστεί ποιο θα είναι το prize pool. Τα Spin & Go’s είναι διαθέσιμα σε ποικιλία διαφορετικών buy-ins. Μπορείς να βρεις τα τουρνουά κάτω από την ετικέτα ‘Spin & Go’ στο λόμπι. Μάθε περισσότερα σχετικά με τα τουρνουά Spin & Go.

Spin & Go Max

Αυτή η παραλλαγή στα τουρνουά Spin & Go (βλέπε παραπάνω) προσθέτει περισσότερους παίκτες, περισσότερη ποικιλία και περισσότερους τρόπους για να μεγιστοποιήσεις τα κέρδη σου. Όπως συμβαίνει και με τα παραδοσιακά Spin & Go, αυτά τα τουρνουά έχουν μια δομή hyper-turbo και ένα τυχαίο prize pool, αλλά εισάγουν και άλλες δύο συναρπαστικές μεταβλητές. Τα τουρνουά Spin & Go Max χρησιμοποιούν έναν τυχαίο μετρητή που καθορίζει τον αριθμό των παικτών στο τουρνουά, καθώς και (στις περισσότερες περιπτώσεις) μια επιλογή από τρία έπαθλα πρώτης θέσης. Ο τελικός νικητής επιλέγει τυφλά το έπαθλό του από τα τρία που είναι διαθέσιμα. Τα τουρνουά με περισσότερους παίκτες και υψηλότερα prize pool θα πληρώνουν περισσότερες θέσεις και αν παίζεις για το κορυφαίο έπαθλο (έως και 10.000 φορές το buy-in) δε θα χρειαστεί να το επιλέξεις από τα τρία διαθέσιμα - ο νικητής θα το λάβει ολόκληρο αυτόματα. Τέλος, μετά από ένα καθορισμένο αριθμό παρτίδων το τουρνουά θα προχωρήσει σε 'All-in Mode', όπου ο κάθε παίκτης μπαίνει αυτόματα all-in μέχρι να κερδίσει κάποιος. Μάθε περισσότερα σχετικά με τα τουρνουά Spin & Go Max.

Splash

Το τουρνουά Splash είναι ένας ειδικός τύπος τουρνουά turbo rebuy (συνήθως satellite) στο οποίο τα επίπεδα αυξάνουν με ταχύτητα turbo, αλλά ο χρόνος για rebuy είναι 90 λεπτά σε διάρκεια. Τα διαθέσιμα chips - συμπεριλαμβάνοντας το αρχικό stack, το rebuy και το add-on - είναι προσαρμοσμένα σε κάθε event. Βεβαιώσου ότι έχεις ελέγξει κάτω από το κουμπί ‘Πληροφορίες τουρνουά’ για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το δομή.

Τουρνουά Χρόνου

Τα τουρνουά Χρόνου είναι ένα ειδικός τύπος τουρνουά στον οποίο υπάρχει προκαθορισμένη διάρκεια. Ο χρόνος του event εμφανίζεται στο όνομα του τουρνουά και στο λόμπι τουρνουά. Στο τέλος του προκαθορισμένου χρόνου παιχνιδιού, το event θα σταματήσει και όλοι οι εναπομείναντες παίκτες θα λάβουν μέρος του prize pool βάσει του τελικού chip count. Τα τουρνουά Χρόνου διακρίνονται από το σύμβολο ενός ‘ρολογιού’ στο λόμπι τουρνουά.

Τα τουρνουά Χρόνου προσφέρονται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε χρονική διάρκεια παιχνιδιού 15, 25 και 45 λεπτών. 

Turbo

Το Turbo event είναι αυτό στο οποίο τα επίπεδα blind αυξάνουν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι σε ένα κανονικό παιχνίδι. Η διάρκεια κάθε γύρου (πριν την αύξηση των blinds/antes) σε ένα τουρνουά Turbo είναι συνήθως 5 λεπτά (αντί για το κανονικό 10 ή 15 λεπτά), αν και υπάρχουν κάποια Turbo events με γύρους των 6 λεπτών.

Τα turbo rebuy events πηγαίνουν συνήθως σε διάλειμμα στα 30 λεπτά, αντί για 60 λεπτά όπως σε ένα κανονικό rebuy event.

Win the Button

Το Win the Button είναι μια μορφή τουρνουά που απονέμει στο νικητή το dealer button. Ορισμένα τουρνουά Win the Button αλλάζουν σε κανονική κίνηση του button στα τελευταία στάδια του τουρνουά. Βεβαιώσου ότι θα ελέγξεις το λόμπι του τουρνουά για περισσότερες πληροφορίες.

Zoom

Στα τουρνουά Zoom μπορείς να κάνεις fold στην παρτίδα σου και να μεταφερθείς άμεσα σε νέο τραπέζι με νέους αντιπάλους (που επιλέγονται τυχαία από όλους τους συμμετέχοντες του τουρνουά). Μπορείς ακόμα να κάνεις κλικ στο κουμπί ‘Fast Fold’ (Γρήγορο fold), για να κάνεις fold πριν ακόμα έρθει η σειρά σου να παίξεις. Αυτό το καθιστά μια γρήγορη μορφή πόκερ καθώς δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί κάθε παρτίδα για να παίξεις στην επόμενη. Πήγαινε στη σελίδα του Zoom για να μάθεις πώς δουλεύει.

Επισημαίνεται ότι όταν στα τουρνουά Zoom ο αριθμός των συμμετεχόντων μικραίνει και υπάρχουν λίγα εναπομείναντα τραπέζια, το τουρνουά επανέρχεται σε κανονική μορφή freezeout.

6-Max και 4-Max

Το ‘6-Max’ στον τίτλο ενός τουρνουά δείχνει ότι σε κάθε τραπέζι θα υπάρχουν 6 θέσεις, αντί για 7 έως 10 ως συνήθως (ανάλογα με το παιχνίδι). Προσφέρουμε επίσης '4-Max' events με 4 θέσεις σε κάθε τραπέζι.

Μερικές παραλλαγές πόκερ παίζονται πάντα με 6 ή λιγότερες θέσεις στο τραπέζι. Παραδείγματα αποτελούν το 8-Game Mix και το Deuce to Seven (2-7) Triple Draw.

Σημειώνεται ότι στα τουρνουά 4-Max, το τελικό τραπέζι διαμορφώνεται όταν μένουν 5 παίκτες. Αυτό γίνεται για να μην υπάρξει αδικία και στο ένα τραπέζι το παιχνίδι να είναι 3-handed και στο άλλο heads-up.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες παίζοντας στα τουρνουά.