Κανόνες online πόκερ

Το πόκερ είναι μια ονομασία που αποδίδεται σε ποικιλία παιχνιδιών με χαρτιά στα οποία τα χέρια των παικτών ιεραρχούνται βάσει των φύλλων που έχουν διαθέσιμα, είτε αυτά που έχει ο καθένας στα χέρια του είτε τα κοινά φύλλα μεταξύ πολλών παικτών. Τα διαφορετικά παιχνίδια πόκερ ποικίλουν ανάλογα με τον αριθμό των φύλλων που μοιράζονται, τις ιεραρχίες χεριών που χρησιμοποιούνται, τον αριθμό των κρυφών και κοινών φύλλων, τον αριθμό των γύρων πονταρίσματος και τις διαδικασίες πονταρίσματος που ακολουθείται.

Ποιος κερδίζει;

Συνήθως, ο νικητής κάθε παρτίδας πόκερ είναι αυτός που έχει το χέρι με την υψηλότερη ιεραρχία όταν φανερώνονται όλα τα φύλλα - γνωστό ως "showdown" - ή ο παίκτης που κάνει το τελευταίο ποντάρισμα χωρίς να του γίνει call, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο χωρίς να φτάσει στο showdown.

Τύποι παιχνιδιών πόκερ

Προσφέρουμε στους παίκτες μια ποικιλία παιχνιδιών πόκερ, πολλά με πολύ διαφορετικούς κανόνες και διαδικασίες πονταρίσματος. Κάνε κλικ πάνω στα παρακάτω ονόματα των παιχνιδιών πόκερ για να μάθεις περισσότερα και να αποκτήσεις πρόσβαση στους κανόνες κάθε παιχνιδιού πόκερ:

Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για διάφορους τύπους παιχνιδιών. Σε παιχνίδια με κοινά φύλλα, όπως το Hold'em και το Omaha, ο καθένας μοιράζεται μέρος του χεριού, ενώ σε παιχνίδια Stud μοιράζονται σε κάθε παίκτη φύλλα, μερικά από τα οποία είναι κρυμμένα και μερικά από τα οποία είναι ανοιχτά. Στα παιχνίδια Draw μοιράζονται σε κάθε παίκτη τα δικά του φύλλα αλλά μπορούν να ανταλλάξουν μερικά ή και όλα από αυτά με νέα, και σε παιχνίδια High/Lo Split το ποτ μοιράζεται μεταξύ των καλύτερων ‘υψηλών‘ και ‘χαμηλών‘ χεριών.

Τα παιχνίδια πόκερ διαθέτουν συνήθως ένα υποχρεωτικό ποντάρισμα, όπως τα Big Blind και Small Blind σε Hold’em και Omaha ή τα Antes και Bring-In στο Stud. Αυτά τα αναγκαστικά πονταρίσματα αποτελούν το αρχικό ποτ σε οποιοδήποτε δεδομένο χέρι πόκερ, κάτι που είναι το πρώτο κίνητρο των παικτών να κερδίσουν την παρτίδα. Η δράση που προκύπτει από τους επακόλουθους γύρους πονταρίσματος αυξάνει περισσότερο το μέγεθος του ποτ.

Μοίρασμα φύλλων και γύροι πονταρίσματος

Αφού μοιραστούν τα αρχικά φύλλα, οι παίκτες συνήθως καλούνται να παίξουν με τη σειρά, ακολουθώντας τη φορά του ρολογιού στο τραπέζι.

Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει μια από τις ακόλουθες ενέργειες όταν έρχεται η σειρά του:

  • Check – οι παίκτες μπορούν να κάνουν check μόνο όταν δεν έχει υπάρξει ποντάρισμα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος γύρου και η ενέργεια του check περνάει τη δράση δεξιόστροφα στον επόμενο παίκτη στην παρτίδα. Αν όλοι οι ενεργοί παίκτες κάνουν check, ο γύρος θεωρείται ολοκληρωμένος.
  • Ποντάρισμα – οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν αν κανένας άλλος παίκτης δεν έχει ποντάρει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος γύρου.
  • Fold – οι παίκτες που κάνουν fold χάνουν τα φύλλα τους και δεν μπορούν να παίξουν ξανά κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρτίδας.
  • Call – οι παίκτες μπορούν να κάνουν call αν άλλοι παίκτες έχουν ποντάρει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος γύρου. Αυτό απαιτεί ο παίκτης που κάνει call να ποντάρει το ίδιο ποσό με το υψηλότερο ποντάρισμα που έχει γίνει.
  • Raise – οι παίκτες μπορούν να κάνουν raise αν άλλοι παίκτες έχουν ποντάρει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος γύρου. Αυτό απαιτεί ο παίκτης που κάνει raise να ποντάρει το ίδιο ποσό με το υψηλότερο ποντάρισμα που έχει γίνει και να κάνει επακόλουθο ποντάρισμα.

Σε κάθε γύρο πονταρίσματος, το ποντάρισμα συνεχίζεται μέχρι κάθε παίκτης να αντιστοιχίσει το ποντάρισμά του με αυτά που έχουν ήδη γίνει ή να κάνει fold (αν δεν έχουν γίνει πονταρίσματα, ο γύρος συμπληρώνεται όταν όλοι κάνουν check). Όταν ο γύρος πονταρίσματος ολοκληρωθεί, ξεκινάει ο επόμενος γύρος ή η παρτίδα ολοκληρώνεται.

Τα επιπλέον φύλλα, τα κρυφά και τα φανερά, μπορούν να μοιραστούν στους παίκτες μετά την ολοκλήρωση κάθε γύρου πονταρίσματος, αλλάζοντας το καλύτερο χέρι πόκερ που μπορεί να δημιουργήσει κάθε παίκτης με τα διαθέσιμα φύλλα του.

Showdown

Το showdown πραγματοποιείται μόλις γίνει call στο τελευταίο ποντάρισμα ή raise κατά τη διάρκεια του τελικού γύρου πονταρίσματος. Οι εναπομένοντες ενεργοί παίκτες δείχνουν ή "δηλώνουν" τα χέρια τους και ο παίκτης(ες) με το υψηλότερο χέρι(α) στην ιεραρχία κερδίζει το ποτ.

Συχνά οι παίκτες δείχνουν τα χέρια τους ένας-ένας, όχι ταυτόχρονα. Πολλοί παίκτες μπορούν αν μοιραστούν ένα ποτ, με το ποτ να μοιράζεται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τους κανόνες παιχνιδιού και την ιεραρχία του χεριού κάθε παίκτη έναντι των αντιπάλων του.

Ιεραρχία χεριών

Πήγαινε στη σελίδα ιεραρχίας χεριών και μάθε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς συνδυασμούς φύλλων που συνιστούν τις ιεραρχίες χεριών στα διάφορα παιχνίδια πόκερ.

Όρια Πονταρίσματος

Τα όρια πονταρίσματος αναφέρονται στο ποσό που οι παίκτες μπορούν να ανοίξουν και να ποντάρουν. Συνήθως, τα παιχνίδια πόκερ διαθέτουν έναν από τους ακόλουθους τύπους ορίων: no limit, pot limit ή fixed limit.

  • No Limit – στα παιχνίδια πόκερ με δομή πονταρίσματος no limit, κάθε παίκτης μπορεί να ποντάρει ή να κάνει raise σε οποιοδήποτε ποσό έως και όλο του το stack (το συνολικό αριθμό των chips που έχει οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή) σε οποιοδήποτε γύρο πονταρίσματος, όποτε είναι η σειρά του να παίξει.
  • Pot Limit – σε παιχνίδια πόκερ με δομή πονταρίσματος pot limit, κάθε παίκτης μπορεί να κάνει ποντάρισμα ή raise σε οποιοδήποτε ποσό έως και το μέγεθος του συνολικού ποτ εκείνη τη στιγμή.
  • Fixed Limit – σε παιχνίδια πόκερ με δομή πονταρίσματος fixed limit, κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει να κάνει call, ποντάρισμα ή raise, αλλά μόνο σε ένα σταθερό ποσό. Το σταθερό ποσό για οποιοδήποτε δεδομένο γύρο πονταρίσματος ορίζεται εκ των προτέρων.

Μάθε περισσότερα σχετικά με τα διάφορα παιχνίδια πόκερ που προσφέρουμε στη σελίδα μας με τα παιχνίδια πόκερ, η οποία συνδέεται με όλες τις σελίδες που εξηγούν περαιτέρω τους κανόνες κάθε παραλλαγής πόκερ.

Τώρα που έχεις τους κανόνες, τι σε σταματά; Κατέβασε το λογισμικό και παίξε!